Omgeving

Exloo en omgeving

Door zijn centrale ligging tussen de uitgestrekte bossen, landerijen, heidevelden en gezellige dorpjes, is ‘t Wapen van Exloo een prima uitvalsbasis om de afwisselende omgeving rond Exloo te voet, op de fiets of met de auto te ontdekken. Fraaie routes leiden u langs prachtig, ongerept natuurschoon en pittorekse doorkijkjes. Als u goed oplet, heeft u misschien wel een toevallige ontmoeting met een stel herten, hazen of vossen. Of u hoort en/of ziet wellicht een koekoek of de Vlaamse gaai.

Te voet
Rondje over de hei bij Exloo
Historisch rondje Boswachterij Exloo

Op de fiets
Rondje boswachterijen en Hunnebedcentrum
Rondje langs Stadskanaal en Ruiten Aa
Drentse dorpjesroute vanuit Exloo
Rondje Orvelte en Drentse bossen vanuit Exloo

Wat u ook zoekt, Drenthe heeft het!

Regionaal

Niet alleen Drenthe is prima te verkennen vanuit Exloo. Ook de Groninger Veenkoloniën, met hun typische lange wegen langs de kanalen liggen op een steenworp afstand, evenals het lommerrijke Westerwolde, waar u de oude vesting Bourtange aantreft. De grotere plaatsen als Emmen, Assen en Groningen zijn vanuit Exloo ook prima te bereiken.

Ook uitstapjes naar de fraaie dorpjes en steden net over de grens in Duitsland behoren tot de mogelijkheden.

Op deze pagina vindt u slechts een kleine greep uit alle bezienswaardigheden die in de omgeving van Exloo te vinden zijn. Daarnaast worden in vrijwel alle dorpjes in de regio vele activiteiten georganiseerd, variërend van muziekevenementen tot schaapscheerdersfeesten en markten. Ook voor actieve recreatie vindt u diverse mogelijkheden; karten, paintball, klimschuren, survival, enz. Voor kinderen zijn er eveneens vele mogelijkheden; denk bijvoorbeeld aan het Sabeltandtijgerpad bij Exloo, Drouwenerzand in Drouwen, Plopsaland te Coevorden of Zoobizar in Orvelte.

Bezienswaardigheden

  • Het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord; hier kunt u een paar uurtjes een eeuw terug in de tijd (van plaggenhut tot nu).
  • Het Veenpark in Barger-Compascuum; leven, wonen en werken in de veenkoloniën. Beleef 100 jaar Drentse historie.
  • Het Hunebedcentrum in Borger, gelegen bij het grootste hunebed van Nederland.
  • Het Drents Museum in Assen; recentelijk gemoderniseerd en uitgebreid. Eén van de mooiste museums in Nederland WILDLANDS EMMEN  Dit park is uitgegroeid tot een van de mooiste en modernste dierentuinen ter wereld. Uniek is de onderverdeling in werelddelen; u reist als het ware van continent naar continent.
  • Herinneringskamp Westerbork. Opdat wij niet vergeten….
  • Het Drents Boomkroonpad trakteert u op een bijzondere wandeling tussen de toppen van de bomen door.
  • Op ca. 1,5km afstand, tussen Exloo en Valthe ligt een 18-holes golfbaan. ( geen golfvaardigheidsbewijs nodig) www.golfparkexloo.nl
  • Tussen Exloo en Odoorn vindt u een heerlijk openluchtzwembad. Verspreid over de gehele regio vindt u overigens ook diverse zwemplassen met zandstranden, waar het in de zomer heerlijk toeven is.

Over Ons

't Wapen van Exloo, een gezellig familiehotel gelegen tussen verschillende soorten bossen en vennetjes tot heide en stuifzand,  op de indrukwekkende Drentse Hondsrug.

Reserveren voor het restaurant kan alleen telefonisch op 0591-549946

Tijdens drukke dagen werken wij met een verkleinde dinerkaart!verkleinde dinerkaart

Neem contact op met

't Wapen van Exloo

Hoofdstraat 8
7875 AC Exloo
+31 (0)591 - 54 99 46
info@wapenvanexloo.nl

Van november tot 1 april geopend van: 15:00 tot 20:00

Woensdag en donderdag gesloten! ( voor groepen vanaf 10 personen zijn wij na overleg geopend)

Zaal nodig?

Bij ons kunt u ook terecht voor het huren van zaalruimte voor bijvoorbeeld bedrijfsbijeenkomsten, vergaderingen, party's, etc..

Uiteraard met uitstekende catering en prima faciliteiten!